Tuuli- ja aurinkovoiman mahdollisuudet maaseudun elinvoimalle

Tule mukaan tutustumaan Verkostoaamuun. Helmikuun verkostoaamussa keskiviikkona 23.2. klo 8.30 puhutaan tuuli- ja aurinkovoimasta.

Maaseutuverkostopalvelut kokoaa yhteen maaseudun kehittämisen parissa toimivat kehittäjät, tutkijat, viranomaiset ja järjestöjen edustajat. Verkostopalvelut on toimintatavoiltan uudistuva ja kokeiluhenkinen, valtakunnallista yhdessä tekemistä edistävä yksikkö, johon voi ottaa yhteyttä aina, jos mieleen tulee jokin uusi toimintatapa tai työkalu, joka hyödyttäsi koko maaseutuverkostoa. Verkostopalveluiden yksi tehtävä on mahdollistaa ideoiden toteuttaminen, joten ota rohkeasti yhteyttä tai tule kuulolle, jossa keskustellaan ajankohtaisista asioista verkostopalveluiden väen johdolla.
 

Tuuli- ja aurinkovoima kehittyvät tulevina vuosina voimakkaasti Suomessa. Minkälaiset kehityskulut ovat mahdollisia tulevaisuudessa? Minkälaisia vaikutuksia tuuli- ja aurinkovoimainvestoinneilla on maaseudun elinvoimalle? Asiantuntijana tutkimusjohtaja Petteri Laaksonen LUT-yliopiston energiajärjestelmien tiedekunnasta.

Merkittävin tuulivoimakunta Suomessa on Kalajoki. Esimerkiksi viime vuonna kiinteistöveroja tuulivoimaloista kertyi Kalajoen kaupungin kassaan 1,55 miljoonaa euroa. Mitä muita aluetalousvaikutuksia tuulivoimalla on Kalajoella, siitä kertoo yritysasiantuntija Kimmo Niskanen.

Tapaamme Zoomissa. Linjat avataan kello 8.15 - tervetuloa vaihtamaan kuulumisia aamukahvin kera.

 

Edellisessä verkostoaamussa perehdyttiin Suomen aluekehityksen skenaarioihin vuonna 2040. Voit katsoa tallenteen täältä:

Katso tallenne