Infosarja

METE järjestää tammikuussa 2022 alkavan kahdeksanosaisen infosarjan, joka käsittelee energiatehokkuuteen ja investointeihin liittyviä teemoja. Infosarjan videot ovat nähtävillä tällä sivulla.

Video 1. Sähkönkulutustietojen hyödyntäminen

Sähkönkulutustietojen saaminen sähköverkkoyhtiöiden palveluista on koettu useissa yrityksissä haastavaksi. Webinaarissa neuvotaan esimerkkien ja paikallisten energiayhtiöiden sivuston avulla mm. miten palveluihin päästään ja miten tuntikohtaista kulutusta voidaan hyödyntää energiatehokkuuden parantamisessa sekä energiainvestointien pohjana.

Video 2. Aurinkosähkön kannattavuus

Videossa kerrotaan yleisesti aurinkosähköjärjestelmistä ja kerrotaan niiden kannattavuudesta yritysesimerkkien kautta.

Video 3. Energiakatselmus kannattaa

Videossa kerrotaan miksi yritysten Energiakatselmus kannattaa. Lisäksi kuulet konkreettisia vinkkejä ja ohjeita kiinteistösi energiatehokkuuden parantamiseen ja energiakustannusten vähentämiseen.

Video 4. Maakaasusta Biokaasuun – mitä vihreä siirtymä käytännössä tarkoittaa?

Suomen kokonaisenergiankulutuksesta maakaasun osuus on noin 10 %. Kuinka paljon tästä pystytään korvaamaan uusiutuvalla energialla ja miten riippuvuutta tuontienergiasta voidaan vähentää?

Video 5. Energiatehokas ja tarkoituksenmukainen valaistus

Infotilaisuudessa kerrotaan energiatehokkaan valaistuksen kannattavuudesta ja takaisinmaksuajajoista. Esimerkiksi halogeenilamput kuluttavat yli neljä kertaa enemmän sähköä kuin ledit. Infossa käydään läpi myös sisävalaistusstandardin asettamia reunaehtoja valaistukselle.